Yapı Kredi Açık Haciz Kaydı Ne Demek?

Yapı Kredi bankası üzerinden tüm bankalarda olduğu gibi kredi ve kredi kartı başvurusu yapabilmeniz mümkün. Bu başvurularda kredi notundan önce bakılan önemli şeyler bulunmaktadır. Açık bir icra haciz dosyasının olup olmadığı. İşte bu noktada başvuru yaptığınızda o banka hesabınızda bir bloke bulunmamasına rağmen “açık haciz kaydı” şeklinde bir uyarı gelmektedir. Bunun ne anlama geldiğini gelin birlikte öğrenelim.

Öncelikle diğer tüm bankalarda olduğu gibi Yapı Kredi sistemi de entegre bir şekilde çalışmak suretiyle hesaplarınızda veya mallarınızda bulunan haciz kaydı hakkında bilgi edinebilir. Bu sebepten dolayı da kredi almanız genellikle zorlaşır ve şimdi karşılaştığınız durumda olduğu gibi para çekmeniz imkansız hale gelir. Açık haciz kaydı demek, dosyası kapanmamış bir borcunuz hakkında hukuki işlem başlatıldığını ifade etmektedir.

Peki ya bundan haberiniz yoksa nasıl detaylı bilgi edineceksiniz? En güzel yöntem e-devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra haciz kelimesinde arama yapmak olacaktır. Böylelikle aktif olarak bir icra dosyası bulunup bulunmadığına emin olabilirsiniz. Tüm hesaplarınızın düzenli olduğunu ve hiç borcunuzun olmadığını, bu uyarının yanlışlıkla geldiğine eminseniz Yapı Kredi mobil üzerinden ne yazık ki yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır. Bankanızın şubesine yazılı olarak başvurmak suretiyle itirazınızı detaylı bir şekilde iletmeniz mümkün olacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir