POS Cihazı Master Key Yükleme Ne Demek?

POS cihazınızın markası ne olursa olsun key hatası işlem yapmanıza engel olabileceği gibi işlem yaptıktan sonra banka sisteminize işlemin düşmesine engel olabilir. Bu hatayı POS ekranında master key yükleyiniz, parametre yükleyiniz şeklinde görebilirsiniz. Bu hata çözümü için adım adım yapılması gerekenlerden kısaca bahsedelim.

  • POS ayarlarına giriniz,
  • Parametre güncelleme menüsüne tıklayınız,
  • Sorun çözülmediyse cihazın bios pili değişmesi gerekebilir,
  • Cihazı yeni aldıysanız cihaza bankaların key kodlarının yüklendiğine emin olunuz.

POS cihazı master key demek, bankanın sizin POS cihazınıza özel ürettiği ve eşleşmesi için cihaza yüklediği anahtar kodudur. Bu kodda hata olması halinde cihazda çekim yapamazsınız. Yazarkasa POS cihazınızın yazarkasa kısmında işlem yapmaya devam etseniz de kart işlemlerinde sürekli sıkıntı yaşarsınız. Yukarıda belirtilen adımlar işe yaramadıysa bankanızın POS birimini aramanız problemi hızlı bir şekilde çözmeniz açısından önemlidir.

Sonuç olarak, master key hatası Beko, Ingenico başta olmak üzere tüm POS cihazlarında görülen bir problemdir. Çözüme ulaşmak adına parametre güncellemelerinin ve key anahtarlarının doğru olması gereklidir. Konu ile ilgili anlaşılamayan bir nokta var ise bu yazının altına yorum olarak bırakmanız mümkündür.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir