Kredi Kartı Başvurunuz Şu An İçin Olumlu Değerlendirilememiştir Ne Demek?

Finans Mania olarak sizlere kart başvurunuz esnasında karşınıza çıkabilecek tüm hata ve uyarı anlamları hakkında yüzlerce bilgi vereceğiz. Bugün yazımızda internette en çok aratılan ‘Kredi kartı başvurunuz şu an için olumlu değerlendirilememiştir!‘ sonucu hakkında kısaca bilgi vereceğiz. Bir bankadan kredi kartı alabilmeniz için banka tarafından değerlendirilen onlarca faktör vardır. Bu faktörlerin başında ise kart ödeme alışkanlığınız ve kredi notunuz bulunmaktadır. Olumlu değerlendirilemeyen bir kart başvurusu, başka bir bankada olumlu sonuçlanabilir.

Şu an için demek, o anki finansal durumunuzun yetersiz olduğu ve bankanın size kart vermeyeceği anlamına gelir. Ancak bir süre sonra kart başvurusunda tekrar bulunabilirsiniz. Bu süre genel olarak değişken olmakla birlikte en az birkaç aydır. Bu sebepten dolayı böyle bir uyarı ile karşılaştığınız anda arka arkaya kredi başvurusunda bulunarak kredi notunuzu iyice düşürmeyin! Sabırla bekleyin ve mümkünse gecikmiş borçlarınızı kapatmaya çalışın. Böylelikle birkaç ay sonra skorunuz yenilendiğinde başka bir bankadan kredi kartı almanız mümkün olacaktır.

Özet olarak, bu hata ile karşılaştığınız anda mobil veya internet kanalında yapabileceğiniz şey bulunmuyor. Ancak ilgili banka şubesine giderek, gelir beyanında bulunmak suretiyle kart başvurusu yapabilirsiniz. Ya da Kuveyt Türk gibi bazı bankaların sunduğu blokeli/ön ödemeli kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Böylelikle kredi notunuz 0 (sıfır) olsa dahi bankadan kredi kartı alarak ve bu kart borçlarını düzenli ödeyerek iyi bir skor ve kredi kartına sahip olabilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir