Yapı Kredi Nemalandırma Tipi Ne Demek?

Hisse senedi nemalandırma işlemlerinden önceki makalelerimizde bahsetmiştik. Yapı Kredi Bankası mobil veya web uygulaması üzerinden işlem yaparken, nemalandırma tipi şeklinde bir ibare görmüş olabilirsiniz. Gelin birlikte bunun ne anlama geldiğini öğrenelim. Nema kelimesi anlam olarak faizlendirme, büyüme demektir.

Yapı Kredi nemalandırma tipi demek, hesabınızın ne şekilde faiz getirisi elde ettiğini gösterir. Bu işlemler sizin emrinizle olmaktadır. Daha kolay ifadelerle anlatalım. Nemalandırma demek, mevduat veya hisse hesabınızdaki paranızın faiz getirisi oluşturması anlamına gelmektedir. Nemalandırma tipi burada devreye girmektedir. 

Hesaplarınızda nemalandırma var ise o hesap blokeli konumda olabilir. Bunun sebebi tıpkı vadeli işlem gibi o hesap içerisinde bir getiri elde etmenizden kaynaklanmaktadır. Bunu tamamen kapatmak istiyorsanız, 444 0 444 Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri telefon numarasını arayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Böylelikle nemalandırmanın ne demek olduğunu öğrenmiş olduk. Hesabınızda sizin kârınıza işleyen bir para olması kulağa hoş geliyor. Ancak bu parayı her an kullanabilecek durumda olamamanız, blokeli nemalandırma hesabı olması da ayrı bir dezavantaj. Buradan alıyoruz ki, nemalandırma tipi her ne olursa olsun hesabınızda yatırım için ayırdığınız bir mevduat türünün bu işlemde olması daha mantıklı olabilir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir