Yapı Kredi İşsizlik Teminatlı Kredi Ne Demek?

Yapı Kredi bankası hakkında farklı konularda  merak edilen sorulara detaylı cevaplar vermiştik. Bu makalemizde ise yine aynı bankanın sunduğu işsizlik teminatlı kredi ne demek? Sorusuna cevap vermeye çalışacağız. İşsiz kalma durumu insanların başına her daim gelebilecek bir talihsizliktir. Bu durumda kredi ödemelerini yapamamak ise son derece acı olacaktır. Eğer özel bir teminat bulunmuyorsa ve ödenmesi gereken taksitler zamanında ödenmez ise hacize kadar giden bir yola girebilirsiniz.

Yapı Kredi işsizlik teminatlı kredi demek, işsiz kaldığınız durumda en fazla 6 aya kadar kredi taksitlerinizin ödenmesidir. Tabi işsizlik teminatı alabilmek için yeni girdiğiniz işte uzun süredir çalışıyor olmanız gereklidir. Daha yeni başladığınız bir iş için bankalar yeterli güveni tesis edemediklerinden dolayı teminat sunmamaktadır. 

İşsiz kaldığınızda ise yine bu durumu banka şubenize vakit kaybetmeden bildirmeniz gerekir. Bu tür kredilerde bir nevi sigorta kapsamlı olduğu için faiz miktarı daha değişken olabilir. Yapı Kredi bankasının güncel olarak uyguladığı oranları mobil uygulama ve web üzerinden başvuru yaparken öğrenebilirsiniz. Bu konu hakkında aklınıza takılan bir durum olur ise şubeye gitmeniz en garanti yol olacaktır.

Ben uzun süredir çalışıyorum, işsiz kalmam. Düşüncesi yanlıştır. Ekonomik durumun daralması ve buna bağlı olarak işsiz kaldığınızda yeni bir iş bulmanız da çok zor olacaktır. Olaya bu mantıkla baktığımızda teminatlı bir kredi her şekilde avantajlı görünüyor. Ayrıca bu kredi ile hayat sigortası bazı bankalarda beraber kullanılabiliyor. Risk almayı seviyor olabilirsiniz. Ancak yine de oluşabilecek aksiliklere karşı böyle bir krediyi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir