POS Cihazı Elle Giriş İzni Yok Ne Demek?

Önceki makalelerimizde POS cihazı hatalarından çok detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Bu makalemizde ise elle giriş izni yok hatası hakkında konuşacağız. Bu uyarı başta Garanti BBVA pos cihazları olmak üzere çoğu bankada aynı şekilde ekrana yansımaktadır. Müşterinizin işlemini yapmaya çalıştığınız esnada hangi kartla denerseniz deneyin bu çekim yönteminde aynı hatayı alırsınız.

Elle giriş izni yok demek, POS cihazı üzerinden mail order ile çekim yapmaya çalışıyorsunuz ve üye işyeri mail order ile ödeme almak için açılmamış anlamına gelir. Mail order, POS cihazı üzerinden kart bilgilerini manuel olarak kart yanınızda olmadan tuşlama anlamına gelmektedir. Bu şekilde bir çekim yapmak için müşteriden tüm bilgileri almanız gerekir.

Elle Giriş İzni Yok Hatası Çözümü

Hatayı çözebilmek için bankanızın POS birimini arayarak mail order ile ödeme alabilmek için sağlamanız gereken şartları öğrenmeniz gerekir. Aynı zamanda elle giriş izni yok hatası müşterinin kartı mail order işlemine kapalı olduğunda da ortaya çıkacaktır. Yani kısaca iki taraflı da kaynaklanabilir.

Özet olarak, bu problemi çözmeniz müşteri kaynaklı ise müşteri tarafından internet bankacılığı kullanılmak suretiyle birkaç dakikada çözülebilir. Ancak üye işyeri tarafından kapalı ise çözüm için biraz uğraşmanız gerekecektir. Daha önce aynı POS cihazından elle giriş yaptıysanız ve bu sefer hata alıyorsanız müşteri kartı kaynaklı problem olduğunu düşünebilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir