Yapı Kredi Bekleyen Havale Ne Demek?

Havale, EFT derken bir de artık yeni transfer sistemi olan FAST gündemimize girdi. Aynı bankaya yapılan işleme havale, başka bankaya yapılan işleme ise EFT deniyor. Havale işlemleri anında gerçekleşirken, EFT işlemi için iş günü mesai saatleri beklenmesi gerekiyor. Durum böyleyken havale işleminin hemen anında hesaba geçmesi beklenir.  Sistem bu şekilde işlemesine rağmen bazı Yapı Kredi müşterileri şikayet sitelerine bekleyen havale şeklinde konu açmışlar. 

Yapı Kredi bekleyen havale demek, sistemsel yaşanan bir sıkıntı nedeniyle havale işleminin gerçekleşemediği anlamına gelir. Bu işlemi iptal etmek için ise Yapı Kredi müşteri hizmetlerini arayarak sıra beklemenize gerek yok. Bekleyen işlemlerim menüsüne girerek, işlemi iptal etmeniz mümkündür.

Hesabınızda bloke veya yetersiz bakiye bulunması gibi bir durumda zaten işleme hiç izin vermeyeceğinden, böyle bir ihtimali düşünmenize gerek yoktur. Ancak aynı Yapı Kredi bankası IBAN numarası olmasına dikkat edin. Başka bankaya EFT yapmanız sebebiyle de bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda paranın hemen geçmesini istiyorsanız, FAST yöntemini kullanınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir