Kart Limitinden Fazla Ödeme Yapamazsınız Ne Demek?

Kredi kartınızı yeni kullanıyor olmasanız da limit aşımına ilk defa ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Limit aşımı sayesinde örneğin 1.000 TL limitli bir kredi kartınıza 500 TL ekstra para yatırmak suretiyle kart limitini tek sefere mahsus olmak üzere 1.500 TL gibi rakamlara çıkarabilirsiniz. Böylelikle ihtiyacınız olan limitin hepsini tek bir yerden sağlamış olursunuz. Peki bu işlemi yapmaya çalıştığınızda karşınıza çıkan kart limitinden fazla ödeme yapamazsınız hatası nedir?

Bazı kredi kartları limit tutarının ek ödeme ile de olsa aşılmasına izin vermezler. Bunun en büyük sebebi mil ve kart puanlarını sürekli karttan döndürdüğünüz para vasıtasıyla katlayabileceğiniz gerçeğidir. Durum böyle olunca kart limitinden fazla bir tutarda ödeme yapmaya çalışırsanız, hata alırsınız. Findeks kredi notunuz iyi seviyelerde ise kredi kartı limitinizi anlık olarak yükseltebilirsiniz. Böylelikle başka bir yoldan sorunu çözmüş olursunuz.

Ya da buna izin veren bir banka kredi kartı ile çalışmanız daha mantıklı olabilir. Bu limit aşımı özelliğinin olup olmadığını banka müşteri hizmetlerini arayarak hızlıca öğrenmeniz mümkün olacaktır. Ancak son noktada uyarımızı yapalım ki kredi kartlarını kapatmak kredi notunu etkileyebilir. Ayrıca kartın diğeri onaylanmadan önce limit aşımı yapamadığınızı kapatırsanız,  elinizde harcama yapabileceğiniz bir kart kalmayabilir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir