TEB Erteleme Gün Sayısı Ne Demek?

Kredi kartları yalnızca ödemelerinizde taksit seçeneği sunmuyor. Çoğu banka kredi kartı sizlere ekstre atlatma, taksit erteleme gibi seçenekler sunmaktadır. Bu makalemizde TEB erteleme gün sayısı hakkında kısaca açıklama yapacağız. Yapılan işlemlerin ne anlama geldiğini bilmek, daha bilinçli bir şekilde alışveriş yapmanız ve ödemelerinizi rahatlıkla takip edebilmeniz açısından çok önemlidir. 

TEB erteleme gün sayısı demek, kredi kartınızla yaptığınız bir alışverişi 30, 60 ve 90 gün süreden biri boyunca erteleyebileceğiniz anlamına gelir. Bu işlemi yaptıktan sonra ödemeniz bu belirlenen süreden sonra kredi kartınıza yansıyacaktır. TEB mobil uygulaması üzerinden kredi kartlarım bölümüne giderek bu işlemi yapmanız mümkün olacaktır. Aynı zamanda çoğu başka bankanın kredi kartında da buna benzer imkanlar mevcuttur. Bunları kullanmak suretiyle doğrudan tüm ekstrenizi atlatmak ve daha fazla faiz ödemek yerine daha makul bir seçeneğe gitmiş olursunuz.

Özetle, erteleme gün sayısı seçeneği yaptığınız alışverişi ne zaman ödemek istediğinizi size sormaktadır. Bu işlemin geri dönüşü ya da gün sayısını değiştirme imkanı olup olmadığına banka müşteri hizmetleri numaranızı arayarak öğrenebilirsiniz. Bu imkan her alışverişte sunulmayabilir. Bazı alışverişlere özel sunulan bir fırsattır. Erteleme yaptıktan sonra bu borç o süre boyunca gecikmede sayılmayacaktır. Ödeme imkanı o an için kısıtlı olan kişiler için çok güzel bir imkan olabilmektedir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir