POS Takip Statüsü Aktif Değil Ne Demek?

Önceki makalelerimizde pos cihazları ile ilgili detaylı bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Pos cihazında bir hata meydana geldiğinde işleriniz için fazlasıyla can sıkıcı olabilir. Böyle bir durumda başka bir bankaya ait yedek pos cihazınız da bulunmuyorsa daha da berbat bir durum içine girebilirsiniz. Bu makalemizde “pos takip statüsü aktif değil” uyarısı hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağız.

Pos takip statüsü aktif değil demek, cihaz içerisine tanımlanan işyerinin henüz aktifleştirilmediği anlamına gelir. Genellikle bu hata yeni pos cihazlarında karşınıza çıkacaktır. Hata çözümğ için cihaz hangi bankaya ait ise bankanın pos birimini arayarak cihaza bağlı şirket statüsünü aktifleştirmeniz gerekmektedir. Aktifleştirme işlemi ardından pos cihazını tekrar kapatıp açmanız gerekebilir. Bunu yaptıktan sonra sorun tamamen ortadan kalkacaktır.

Özet olarak, pos cihazında statü ile ilgili hatalar üye işyeri numarası tanımlanmamış ya da hatalı tanımlanmış anlamına gelir. Müşterinin kartıyla alakalı bir durum değildir. Başka bir kart deneseniz de aynı hatayı alırsınız. Buna benzer başka bir hata alırsanız ya da probleminiz devam ederse lütfen yazı altına yorum olarak bırakınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir