POS Cihazı Fiş Sınırı Aştı Ne Demek?

Bankanız her ne olursa olsun yazar kasa POS cihazları içerisinde fiş sınırı bulunmaktadır. Önceki makalelerimizde bankalara ait POS cihazlarına ait hata kodlarından detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Bu makalemizde ise POS cihazı fiş sınırı aştı anlamından bahsedeceğiz. Yasal düzenlemeler gereği her sene belirlenen tutarın üstünde fatura kesilmesi zorunludur. Bundan dolayı yazar kasa POS cihazları içerisinden manuel olarak ayarlanan fiş sınırı vardır.

Bu ayarlanan tutardan fazla miktarda bir fiş kesmek istediğiniz vakit fiş sınırı aştı şeklinde uyarı verecektir. 2023 yılında fiş limiti 4.400 TL’dir. Bu tutar her sene yeniden düzenlenmekte olup, eğer bu tutardan az fiş kesmeye çalışırken hata alıyorsanız POS cihazında aşağıdaki ayarları uygulayınız;

  • Ayarlar,
  • Programlama,
  • Fiş limiti

Alana ilgili tutarı girdikten sonra “TAMAM” dokununuz. Artık fiş sınırı artacağından dolayı yazdığınız tutarın altındaki limitlerde problem olmayacaktır. İlgili tutarı muhasebecinizden teyit alarak yazmanız önemlidir. Sizin sektörünüze özel bir durum olup olmadığını sorgulayınız.

Garanti BBVA, Ziraat Bankası hangisi olursa olsun artık yazar kasa ve POS cihazları birlikte olduğundan dolayı bu hatayı alabilirsiniz. Sorun banka ile ilgili değildir. Sizin manuel ayarlama yapmanızı gerektirir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir