Bireysel Kredi Kısmi Taksit Tahsilatı Ne Demek?

Kredi ödemeleri ve bankalar hakkında önceki makalelerimizde çok detaylı bilgiler vermiştik. Bu makalemizde ise kısmı kredi tahsilatı hakkında konuşacağız. Ödeme yapmak istediğiniz kredi için yeterli bakiyeniz bulunmayabilir. Bu durumda eğer bankanız izin veriyorsa bu yola başvurmanız mümkün. Ancak unutmayınız ki borcunuzu tamamen ödemediğinizden ötürü yine de gecikmeye düşme durumunuz olacaktır.

Bireysel kredi taksit tahsilatı kısmı tahsilat demek, borcunuz olan kredi tutarına olmak üzere borcun tamamını değil parça olarak ödeme imkanınız olduğunu göstermektedir. Örneğin 10.000 TL taksitli krediniz olsun. Bu borç için 5.000 TL’lik bir ödeme yaptığınız zaman kısmi tahsilat oluşmuş olacaktır. Buna bankanız izin vermediği durumlarda bile kısmi ödemeyi dolaylı olarak yapmanız mümkündür. Nasıl mı? Kredi borcunuz geciktiğinde bankanız hesabınızdan otomatik olarak tüm bakiyeyi çekecektir. Kredi taksit tutarınıza kadar olan bu bakiye kısmi olarak ödeme yerine geçmiş olacaktır.

Bu yukarıda anlattığımız durum hesap hareketlerinde kısmi tahsilat olarak görünecektir. Eğer imkanınız varsa borcunuzu bu durumlara düşürmeden, düzenli olarak ödemek kreni notunuzu yüksek tutmak için son derece önemlidir. Bu yazıda yalnızca bu cümlenin ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. Böylesine gecikmeli bir durumu ödeme alışkanlığı haline getirmeniz finansal durumunuz için son derece zararlı olabilir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir