POS Cihazı EKÜ Dolu Ne Demek?

Artık yeni kanun düzenlemesiyle birlikte yazar kasa ve POS özellikleri tek bir cihazda toplandı. Yani EKÜ hatası aldığınız cihaz POS cihazı da olabilir. Bu Elektronik Kart Ünitesi’nin kısaltmasıdır. İşlem hacminize bağlı olarak bir süre sonra pos cihazı EKÜ dolu hatası almanız normaldir. Kart ünitesi yaptığınız tüm işlemleri saklayan, hafıza kartına benzer bir şekilde cihaza takılan bir aygıttır.

POS cihazı EKÜ dolu demek, bu hafızanın tamamen dolduğu anlamına gelir. Bu aşamadan sonra cihazda işlem yapmanız imkansızdır. Yedek EKÜ bulunmuyorsa POS cihazını temin ettiğiniz servisi aramak suretiyle yeni EKÜ temin ediniz. Cihaz üzerinden bu hafıza kayıtlarını resetlemek çoğu cihazda mümkün değildir. İçerdiği bilgiler önemli olduğundan dolayı bu parçayı dikkatli bir şekilde saklamanızı öneririz.

EKÜ Algılanıyor Ne Demek?

Cihazı yeniden başlattığınız anda hafıza kartını algılamasını ifade etmektedir. Kısa bir süre için bu uyarıyı görmeniz normaldir. Ancak bu aşamada takılı kalıyorsanız cihazı yeniden başlatınız. Hata devam ediyorsa EKÜ arızalı ya da cihazda yazılımsal bir problem var demektir.

EKÜ Yok, Takılı Değil Hatası

Bu hata genellikle cihazın yan kısmında bulunan EKÜ parçasının temassızlık yapmasından kaynaklanmaktadır. Çıkarıp tekrar taktığınızda problem çözülecektir. EKÜ dolu ile aynı problem olmadığından dolayı başka EKÜ takmanıza gerek yoktur.

Özet olarak, eğer yüksek işlem hacmine sahip bir işyeriniz varsa, her daim yedekte bu hafıza kartlarından bulundurmanız gereklidir. Örneğin, tek POS ile işlem yapan bir cafe için yedekte EKÜ bulunmaması durumunda yenisini temin edene kadar saatlerce kartla işlem alamazsınız. Bu da işlerinizin fazlasıyla aksamasına sebebiyet verecektir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir