Uygun POS Servisi Bulunamadı Ne Demek?

Önceki makalelerimizde POS cihazlarında alınan hatalardan çok detaylı bir şekilde bahsetmiştik. POS hataları her zaman üye işyeri ya da müşteri kaynaklı olmaz. Sistemsel olarak bağlantı hatalarıyla da nadiren karşılaşabilirsiniz. Bu makalemizde “uygun pos servisi bulunamadı” uyarısının muhtemel sebepleri hakkında konuşacağız.

Uygun pos servisi bulunamadı demek, POS cihazının sistemle bağlantısında bir problem meydana geldiği anlamını taşımaktadır. Sistemde tanımlı key ya da müşteri kartı ile doğrudan bağlantılı bir hata değildir. Hata çözümü için ilk olarak cihazın internet bağlantısının sağlıklı olduğuna emin olunuz. Hat kesildi, hat yok, internet yok gibi hatalar yerine bu hatayı vermesinin sebebi işlemin yarısında internetin gitmesi anlamına gelir.

Nadiren de bankanın sistemi kaynaklı bir donukluk oluşmuş olabilir. Bu aşamada tek yapmanız gereken şey, internet bağlantısından emin olup birkaç dakika sonra işlemi tekrar denemek olacaktır. Hata kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Eğer bu hatayı sürekli alıyorsanız POS cihazında yazılımsal bir sıkıntı meydana geldiğini ifade edebilmektedir. Bu noktada ise POS cihazını sağlayan firmadan teknik destek alınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir