Kredi Kartı Beklemede Ne Demek?

İnternet üzerinde kart beklemede şeklinde araştırma yaptığınızda karşınıza çoğunlukla bekleyen provizyon ile ilgili sonuçlar çıkmaktadır. Bu makalemizde ise sizlere daha farklı bir konudan bahsedeceğiz. Akbank başta olmak üzere banka mobil uygulamalarından kredi kartı başvurusu yaptığınızda “kredi kartı beklemede” ibaresinde takılı kalmasıdır. Bunun ne anlama geldiğine gelin, kısa bir şekilde beraber bakalım.

Kredi kartı beklemede demek, kart onay almamış demek değildir. Onay aşaması ile basım aşaması arasında kartın sizin adınıza tahsis edilmesi için bir süre geçmektedir. Bu süreçte böyle bir uyarı ile karşılaşırsınız. Kart başvurusu yaptığınızda genelde süreç 10 iş günü civarındadır. Diğer adımlar hızlı bir şekilde geçerken beklemede statüsü genellikle en uzun süren adımdır. Bundan dolayı endişelenmenizi gerektirecek bir durum genellikle yoktur. Kartınız bu aşamadan sonra doğrudan basım aşamasına geçecek ve hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale gelerek postaya verilecektir.

Unutulmamalıdır ki her banka kredi kartınızın size bir an öncr ulaşmasını ister. Bu kart ile alışverişe bir an önce başlayabilmeniz için titizlikle tüm süreci takip ederler. Ancak yine de bir aksilik olup olmadığını anlamak için banka müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Bekleyen başvuru aşamasında kartınız bulunduğundan dolayı muhtemelen kart durumu ile ilgili menü bölümü hızlı bir şekilde karşınıza çıkacaktır. Böylelikle telefonda uzun süre beklemeden kart durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir