Öncelikle pos/atm/3d İşlem Yapmalı Ne Demek?

Banka ve kredi kartınızı yeni aldıysanız güvenlik amacıyla doğrulamakı bir işlem yapmanız gerekmektedir. Bankanız her ne olursa olsun genel prosedür bu şekilde işler. Öncelikle pos, atm, 3d secure işlem yapmanız beklenir ki bu kartın ilgili sahibine ulaşıldığı teyit edilmiş olsun. Bu aşamada müşteriler kartları internet alışverişine açık olduğunda bundan emin olmalarına rağmen alışveriş yapamamaktan şikayet ederler. Konuyu sizler için biraz daha açalım.

Örneğin, Trendyol veya Getir gibi bir internet sitedinden alışveriş yapmaya çalıştığınızda normalde kart bilgilerini girmeniz yeterlidir. Sistem sizi 3D ekranına götürmez. Kartınız yeniyse bankanız sizden öncelikle;

  • ATM’den ilk şifreli işlemini yapmanızı,
  • POS cihazından ilk şifreli işlemi yapmanızı,
  • 3D secure ile teyitli internet alışverişi yapmanızı

İsteyecektir. Bu tür direkt alışveriş yapılan sitelerde kartınızı denemeden önce bu yöntemlerden biriyle kartınızı aktive ettikten sonra problem tamamen çözülecektir. Banka müşteri hizmetlerini arayarak vakit kaybetmenize genellikle gerek yoktur. Bazı bankalar telefon üzerinden de kart aktivasyonuna imkan tanımaktadır. Bu yolu tercih ederek de öncelikle pos/atm/3d hatasından kurtulabilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir