Oto Aksesuar Dükkanı Açmak Para Kazandırır mı?

Yüksek maliyetler gerektirmeden yapabileceğimiz işler serisine oto aksesuar dükkanı ile başlıyoruz. Yalnızca son zamanlarda değil, uzun yıllardır merak edilen oto aksesuarcı açma maliyeti ve para kazandırır mı? Sorularının ikisine de bu yazıda çok detaylı bir şekilde cevap vereceğiz. 

Bu sektör çok büyük olduğundan dolayı tek bir dükkanda binlerce farklı çeşit aksesuarı bulundurmak mümkün olmayacaktır. Öncelikle bulundurmak istediğiniz ürün çeşitliliğine bir çerçeve çekmeniz olacaktır. Böylelikle açtığınız oto aksesuar dükkanında hem hedef müşteri kitlenize oynayıp, hem de  alakasız ve satışı düşük olacak ürünler için yüzbinlerce lira fazla sermaye maliyetini çöpe atmış olmayacaksınız.

Bir oto aksesuarcı olarak hizmet ve ürün ticareti yapıyor olacaksınız. Bunun için temel dükkan masraflarınızın içinde yanınızda çalışacak personel maliyetlerinin de olacağını unutmamalısınız. İlk adımda kendi ustalığınızı konuşturacak olsanız da kısa bir süre sonra işleri kontrol edemez hale gelebilirsiniz. Bu sebeplerden dolayı montaj fırsatını kaçırmamak için bu maliyeti de iyi bir şekilde hesaplayın.

Elektronik ürün kategorisinde far ampullerinden ve led xenon ürünlerinden örnek verelim. 100 TL’ye aldığınız bir ürünü rahatlıkla 170-180 TL gibi fiyatlar ile satabilirsiniz. Bu tutar montaj ile birlikte 250 TL tutarına kadar çıkabilir. Baktığımızda bir hayli karlı görünüyor. Ancak sürekli ve düzenli müşteriyi nasıl bulacağız?

Tabii ki internet! Tüm sektörlerde olduğu gibi oto aksesuar işinde de yaptığınız işleri, örneğin çektiğiniz cam filmi ya da montajını yaptığınız elektronik modülleri sergilemeyi ihmal etmeyin. Bu durumda çok fazla sayıda müşteriye ulaşabilir ve caddenizden geçen 50-100 aracın sizi fark etmesini beklemekten çok daha ileri gidebilirsiniz.

Özet olarak baktığımızda yüksek potansiyel vaadi sunan oto aksesuar mağazası açma fikri internetin gücü de iyi bir şekilde kullanıldığında para kazandırır. İnternetten gelen müşterilerinizi randevu ile sıraya alarak işlemlerinizi daha temiz ve hızlı şekilde yapabilirsiniz. Böyle bir dükkan açıp içini doldurma maliyeti ise 2023 yılında en az 500 bin TL gibi bir rakama denk geliyor. Evet , çok yüksek gelebilir. Hatta ve hatta 50 bin TL ile de oto aksesuarcı açılabilir. Ancak bunun bazı riskleri var;

  • Ürün çeşitliliği az olduğundan dolayı müşteriyi tatmin edemezsiniz,
  • Toptan ürün alırken az miktarda alış sebebiyle indirim kazanamazsınız.

Eğer cebinizde yeteri miktarda para var ve orta sınıf bir araba almak ya da dükkan açma arasında kaldıysanız, yine de harika bir seçenek olarak bu işi düşünebilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir