Emir Statüsü Borsada Ne Demek?

Borsada işlemlerinizi yapmanızı kolaylaştırmak amacıyla emir sistemi geliştirilmiştir. Bu sebeple onlarca farklı emir tipiyle işlemlerinizi daha otomatik hale getirebilmeniz mümkün. Bu makalemizde borsada emir statüsü kavramından çok kısa bir şekilde bahsedeceğiz. Finansal okur yazarlığı yaymak adına buna benzer binlerce farklı terim Finans Mania internet sitemizde yer almaya devam edecektir.

Emir statüsü terimini bir borsa aracı kuruluşunun web platformunda ya da bankanızın mobil uygulamasında görmüş olmanız mümkün. Nerede olursa olsun borsada emir statüsü demek, emir tipini ifade eder. Emir statüsü belirlemek suretiyle işlem gören bir hisse senedi istediğiniz miktara geldiğinde otomatik olarak al-sat işlemini başlatabilir ve bu emir tipini belirli bir tarihte otomatik olarak iptal ettirebilirsiniz.

Farklı bir terim kullanılması özel bir anlam ifade etmemekle birlikte buna benzer değişik terimleri, farklı platformlar üzerinde görmeniz mümkündür. Borsada işlem yaparken bu türden tüm araçları bilinçli bir şekilde kullanmak, kar oranlarınızı artırmak ve sermayenizi korumak ya da büyütmek açısından oldukça önemlidir. Son olarak buna benzer terimlerin hepsini bankanızı arayarak ya da doğrudan yatırım danışmanınıza bağlanarak detaylı bir şekilde öğrenmeniz mümkündür. Emin olmadığınız bir terim için tahmini olarak işlem yapmayınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir