Haber Sitesi Açmak Para Kazandırır mı?

İntetnetten para kazanmak isteyenlerin aklına ilk gelen web sitesi fikri blog sitesi açmak oluyor. Ancak haber sitesi açarak para kazanmak da mümkün. Peki nasıl bir serüven sizleri bekliyor? Günde onlarca haberi özgün bir dille yazıp, içerik olarak girmekle de işler bitmiyor. O kadar yazıyı okuyacak bir kitleye ihtiyacımız var. Oldu ya kitleyi de elde ettik. Biz bu işten ne kadar sürede para kazanabiliriz? Gelin birlikte inceleyelim.

Bir haber sitesi kurmaya başlangıç yapmanın maliyeti çok düşüktür. En temelde alan adı, hosting ve SSL gibi temel gerekenlerden sonra bir de premium temanız olursa ballı kaymak olur. Tabi bu hesaplamaya haber ile ilgili orijinal bir domain adresini sıfırdan aldığınızı düşünerek başlıyoruz. Jenerik olarak adlandırılan özel domain adresleri oldukça pahalı. Özel bir adresiniz olsun isterseniz 20-30 bin lira gibi sayıları gözden çıkarmanız gereklidir.

Haber Sitesi Ne Kadar Sürede Para Kazandırır?

Sitemizi açtıktan sonra olmazsa olmazları elbette var. Google News kaydı ve sosyal medya hesaplarıyla internet sitenizi desteklemeniz gerekiyor. Gündüz ve gece olmak üzere iki vardiya haber editörü çalışması gerekir. Bu görünüşte biraz fazla gelebilir. Kendiniz içerik girmeye başlasanız da bir süre sonra buna yetişemeyecek hale gelirsiniz.

İşlerin yolunda gittiğini düşünürsek, sitenize gelen trafik de her geçen gün artacaktır. Aylık düzenli bir gelir elde etmeye başlamak için ise 7-8 ay gibi bir süre geçmesi gereklidir. Hatta site ne kadar yaşlı ise o kadar çok tanıtım yazısı alma şansınız olacağından dolayı 1 yıl sizin için kararlı bir gelir elde etmeniz açısından iyi bir süredir.

Haber Siteleri Nasıl Para Kazanır?

Bu internet sitenizee oluşturduğunuz politikalara göre çok değişkendir. Standart olarak aşağıda sizler için listelediğimiz kaynaklardan düzenli gelir elde etmenin yanında özel anlaşmalar ile daha yüksek gelirler elde etmeniz mümkündür. Örneğin bir finans sitesi borsa aracı kuruluşunun logosu bulunan bir piyasa durumu bannerını internet sitesine ekleyebilir. Bu türden özel anlaşmalar için ise çok daha büyümüş ve yıllanmış olmanız gerekmektedir.

  • Google Adsense
  • Tanıtım yazısı
  • Haber önü banner
  • Footer link
  • Sidebar sponsor resim link

Gibi alanlar ile para kazanmanız mümkün olacaktır.

Özet olarak, haber sitesi açmak para kazandırır! Fakat özenli ve düzenli bir şekilde takip gerektirir. Başlangıç sermayesinin yanında editör giderleriniz de olacağından aylık sabit masraflarınız olacaktır. Bunları ise en az 7-8 ay süreler ile kendi cebinizden karşılamanız gereklidir. İnternet sitenizin daha üst sıralarda yer alması için yaptığınız SEO çalışmalarını saymadıl bile. Bunlar da göz önüne alındığında bir hosting alarak, sermayesiz kolları sıvamak için haber sitesi uygun olmayacaktır. Fakat ilerleyen yıllarda edineceğiniz gelirlere baktığımızda yine de hesaplanan sermaye fazlasıyla düşük kalıyor. Bu da haber sitesi açma fikrini daha cazip hale getiriyor.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir