Petshop Açmak Para Kazandırır mı?

Dükkan açarak para kazanmak her zaman için kârlı olmayabilir. Bu sebepten dolayı artıları ve eksileriyle birlikte bir işyeri açmanın tüm yönlerini bu serimizde birlikte inceliyoruz. Petshop yani evcil hayvan malzemeleri dükkanı açmak para kazandırır mı? Yazımızı okuduktan sonra kafanızda bir fikir oluşabilir. Sizi oyalamadan net cevabı vermek isterdik fakat bu konuda çok değişkenlik olduğundan dolayı bütün yönlerini gördükten sonra sizin karar vermeniz gerekiyor.

Petshop Açmak İçin Yer Seçimi

Aklımıza ilk gelen ve bu işin para kazandırması için en önemli faktör dükkanın yeri. Şu soruları dükkan seçerken mutlaka sormalısınız;

  • Dükkan açacağım bölgede evcil hayvan besleme oranı ne durumda?
  • Yakınlarda başka petshop var mı?
  • Varsa satışını yaptığı markalar ve kaliteleri ne durumda? (örneğin mamalar, pet oyuncakları)

Yer seçiminde bunlara dikkat etmeniz sizin işinize 10-0 önde başlamanıza yardımcı olacaktır. Elbette bir müşteri kitlesi elde etmek için zamana ihtiyacınız her türlü olsa da bu şekilde hesaplanarak yapılan bir girişimde başarı ve kitle kazanma süresi çok kısa olacaktır.

Petshop Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

Belirli bir cihaza ihtiyacınız olmayacak. Bildiğimiz düz mantık ile ticaret yapacaksınız. Bu sebepten dolayı çok düşük sermayeler ile de evcil hayvan ürünleri satışı yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak zengin çeşit sizin elinizi oldukça kuvvetlendirecektir. Onun için hesaplarımıza göre öngördüğümüz minimum başlangıç sermayesi 100 bin TL’dir. Buna dükkan ve şirket kuruluş masrafları dahil olmadan yalnızca pet oyuncakları, mamalar gibi stok sermayesi olarak bakmalısınız.

Evlere Servis Gibi Hizmetler Sunun!

Acıktığımızda internetten yemek söylemeye hepimiz alıştık. Artık Getir gibi mobil uygulamalarda pet ürünleri de bulunmaya başladı. Şanslısınız ki çok çeşit bulunmuyor. Bu tür uygulamalara yerel bir dükkan olarak kaydınızı oluşturup, adrese teslim hizmet sunabilirsiniz. Böylelikle evcil hayvanı için ped bakım örtüsü, mama ve ödül maması gibi anlık oluşacak ihtiyaçlarında müşteriler elbette sizi tercih edecektir.

Sonuç olarak, petshop açmak para kazandırabilir. Çevreyi iyi analiz ettikten sonra iyi bir hizmet ve kaliteli çeşitler sunmanın yanında fiyat/performans olarak nitelendirilen ürünleri de bulundurmanız sizin için hep artı yazacaktır. Çok kısa bir süre sonra gelen siparişlerin düzene oturduğunu göreceksiniz. Ayrıca sosyal medya reklamları ile yakın çevrenizi hedefleyebilir, Whatsapp sipariş hattı ile düzenli sipariş alabilirsiniz. Eğer bu tür inovasyonların hiçbirini dükkanınıza dahil etmezseniz, mama dolu raflarla birlikte müşterisiz oturmaya mahkum kalırsınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir