Halı Yıkama Para Kazandırır mı?

Çoğu kişinin aklına halı yıkama fikri bir kere de olsa gelmiştir. İşin kolay gibi görünmesi ve müşterilerin düzenliliği açısından gerçekten de oldukça cazip görünüyor. Halı yıkama işine girmek isterken sizleri neler bekliyor? Halı yıkama işi para kazandırır mı? Gelin beraber kısaca bakalım. Mahallenizin yıkamacısı olmaya hazırsanız başlıyoruz.

Halı Yıkama İşi İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

Sizin için öncelikle bu iş için kullanılan yıkama ve kurutma makinelerini araştırdık. Karşımıza çıkan rakanlar malzeme olarak toplam 150 bin TL civarı rakamlarda oldu. Gayet ideal görünüyor. Ancak bir de mutlaka halı yıkama işi yapmak için toplama ve dağıtım aracına ihtiyacınız var. Bu araç için de minimum 300 bin TL ihtiyacınız olduğunu hesaplarsak 450 bin TL ediyor. Şirket kuruluş masrafları ve temel masraflarınızı da eklediğimizde şimdiden 500 bin TL gibi bir miktark gözden çıkarmanız gerektiğini görüyoruz.

Halı Yıkama Ne Kadar Para Kazandırır?

İşin usulü metrekare hesabı fiyatlandırmadır. Halının tipine göre de değişiklik göstermekle birlikte tüm masraflarınızı ve kârınızı katmanız gereklidir. Bütün her şeyin yolunda gittiğini varsaysak bile birkaç yıl yatırımınızı amorti etmesi için beklemeniz gereklidir. 

Müşterilerinizi memnun ettiğiniz zaman düzenli olarak halı yıkama işlerini size vereceklerdir. Böylelikle portföyünüze yeni kişileri ekledikçe düzenli iş imkanınız olacaktır. Ayrıca bu iş tek başınıza altından kalkacağınız bir iş modeli değildir. Siz de işin başında aktif olarak çalışsanız da yanınızda aktif olarak ve tam zamanlı en az 2 kişinin daha çalışması gerekecektir.

Özet olarak, tüm bunları göz önünde bulundurduğunuz takdirde halı yıkama para kazandırabilir. Tabi yıkamacıyı açarken bir fizibilite çalışması yaptığınıza emin olun. Yakınlarda sistemi ve müşterileri oturmuş bir yıkamacı varsa işiniz çok zor olabilir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir