Instagram Takipçi Sayısı Para Kazandırır mı?

Influencer kavramıyla birlikte Instagram üzerinden para kazanma fikri de popüler hale geldi. Yüzlerce kişi için artık bir gelir kapısı halini aldı. Son yıllarda sosyal medyanın popülerliğinin artması ile birlikte gençler için kolay para kazanma fikri Instagram uygulamasına yöneltti. Bu platform üzerinden para kazanmanın iki yönü var kişisel blog ve yemek sayfası gibi kişiliğinizi ön plana çıkarmadığınız sayfalar. Bu makalemizde iki açıdan da inceleyeceğiz.

Instagram Kişisel Blog Para Kazandırır mı?

İnsanlar sizi neden takip etsin? Çalışmalara başlamadan önce kendinize soracağınız ilk soru bu olmalı. Platform üzerinde milyonlarca hesap içerisinde öne çıkan bir özelliğiniz olması gerekir. Ayrıca sıkıcı olmamanız gerektiğini söylememize bile gerek yok.

Çok eğlenceli bir kişiliksiniz ve yaşamınız da olduköa dikkat çekici. Ayrıca üzerinde yoğunlaştığınız bir kategoride uzmanlığınızı insanlarla paylaşıyorsunuz. O halde şimdi harekete geçme zamanı. Hesabınızı büyütmeye adım adım başlayabilirsiniz. Hesap büyütme bambaşka detay bir konu olduğundan, her şey yolunda gittiğinde nasıl para kazanmaya başlayabileceğinizi anlatalım. 

  • Trendyol sponsor influencer koleksiyonları,
  • Instagram hikaye+post reklamlar,
  • Uzun vade sponsor anlaşmaları

Bu yöntemler ile Instagram kişisel blog para kazandırır. Ayrıca hesabınızı keşfete düşürmeyi başarabilir ve aktif bir kullanıcı olarak hareket ederseniz başlangıç sermayesi 0 TL diyebiliriz. Burada hesaba yapacağınız yatırım sıfır olsa da kendinize yatırım yapmalısınız. Hayatınızın her adımını paylaşacağınızdan dolayı sürekli geziyor ve yeni şeyler paylaşıyor olmanız gerekli. Eğer bu hayatınızın bir parçası değilse epey maliyetli olacaktır.

Instagram Sayfası Para Kazandırır mı?

Yüzünüzü göstermeden de Instagram üzerinde harikalar yaratmanız mümkündür. Bunun için çektiğiniz fotoğrafları paylaştığınız bir blog ya da yemek sayfası örnek olarak gösterilebilir. Para kazanma yöntemleri yukarıda verdiğimiz örneklere benzer olsa da sayfanızı yönetmek biraz farklı olacaktır. Tamamen internetten aldığınız videolarla komedi sayfası bile oluşturabilirsiniz. Bu noktada telifsiz videolar seçtiğinize emin olmalısınız.

Aylık olarak iki seçenekte de kazanacağınız paranın sınırı bulunmuyor. Yüksek takipçi sayılarına ulaşmış influenfer sayfaların gelirleri yüz binlerce lira iken bu dudak uçuklatıcı bir rakam gibi görünüyor. Öyleyse başlamak için vakit kaybetmemeli. Bilmeniz gereken birşey daha ise sabır. Yıllarca karşılık almadan emek harcayacağınız bir serüven sizleri bekliyor. 

Sayfanızı büyütmek için sermaye gerekmediğinern bahsettik. Fakat belirli bütçeniz varsa büyümeyi hızlandırmak adına hızlı geri dönüş alacağınız bir yatırım da yapabilirsiniz. Örneğin 50 bin TL bütçeniz var. Bu bütçenin büyük çoğunluğunu sizinle alakalı sayfalarla işbirliği ya da Instagram sponsor reklamlarına harcayarak en azından ufak ve kemik bir kitle edinebilirsiniz. Böylelikle tamamen sıfırdan hareket etmek yerine belli bir noktadan devam etmek daha kolay olacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir