Oto Galeri Açmak Para Kazandırır mı?

Ülkemizde akla en çok gelen iş fikirlerinden biri sanırız oto galeri işi yapmak. Bu işi bu kadar çekici kılan şey ise kâr oranının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Ancak yeterli sermaye ve bilgi birikimine sahip olmadan bu işe atılan binlerce insanın ellerindeki arabalarla zarar ettikleri de açıkça görülüyor. 

Oto Galeri Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

Bir oto galeri açmak temelde basit gibi görünen bir iş. Size kâr ettirecek bir fırsat aracınız olması yeterli gibi düşünebilirsiniz. Ancak iş o kadar da kolay değil. Zaten tek araba alım-satım yapıyor olsanız bu oto galeri işi olmaz. Bu iş için en az 3 araca ihtiyacınız var. Araçların piyasa değeri ne kadar yüksek ise edeceğiniz kâr da o kadar yüksek derecede olacaktır. Makul seviyede bir aracın 250 bin TL olduğunu düşünürsek en az, 750 bin TL bandında bir paraya ihtiyacınız var demektir. 

Bu sermayeye şirket kuruluş ve ofis masraflarını da eklediğimizde yaklaşık 1 mn TL bir para etmektedir. Günümüzde bu iş için gereken para çok yüksek bir miktar olmamakla birlikte kredi çekerek bu işe girmek faiz oranları nedeniyle çok riskli olabilir.

Oto galeri açarken yeterlilik belgesi ve şirket kurulumu gibi gerekli yasal koşulları yerine getirmeniz son derece önemlidir. Bunları yerine getirdikten sonra elinize bir boya makinesi alarak işe başlamak yanlış olacaktır. Çok detaylı kontrol yapan oto ekspertiz merkezleri ile çalışmalı ve araç alım-satım esnasında meydana gelen dolandırıcılıklara karşı çok dikkatli olmalısınız. Galericilerin uyanık olduğu fikri zaten buradan gelmektedir. Gerektiği yerde uyanık davranmadığınız durumda elinizde hasarlı bir araçla ortada kalma ihtimaliniz bulunmaktadır.

Özet olarak, işi hakkıyla yaparak güzel bir müşteri portföyü oluşturduktan sonra oto galeri açmak para kazandırabilir. Bu işlerden iyi anlıyor olmanız zengin olacağınızı göstermiyor. Her işte olduğu gibi yoğun bir emek ve çaba harcamanız gerekmektedir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir