Rent A Car Para Kazandırır mı?

Araç kiralama işi görünüşte en kârlı işlerden biri olarak düşündürebilir. Ancak davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş derler. Bakalım rent a car gerçekten para kazandırır mı? Bu işi yapmak için ne kadar sermaye gerekli?

Müşterilerinize hizmet vermeye başlamadan önce sadece şirket açılışı ve araçlar yeterli değil. Araçlara rent a car kaskosu olarak adlandırılan güvenceyi yaptırmanız gereklidir. Ayrıca resmi olarak yetki belgesi alarak bu işi yaparken yasal olarak başınızın belaya girmesini engelleyebilirsiniz.

Rent A Car İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

Fikir olarak ve teoride tek araçla bile yapılabilecek bir iş gibi duruyor. Ancak müşterinize ikame araç sağlamanız gereken durumlarda ne yapacaksınız? Ya da aracınız bakımda ya da tamirdeyken müşterilere hizmet sunamayacak mısınız? Bunun için en az 3 araba gerekliliği öngörmekteyiz. Bunun için düşük kilometre ve yüksek modeller başınıza daha az dert açacağından dolayı rent a car işi yapmak için en az 1.5-2 milyon TL civarında bir sermaye gerekmektedir.

Araçlara takip sistemi monte edilmesi, organizasyon, rezervasyonların takibi gibi işler için tek başınıza bu araçları yönetmek çok zor olacağından minimum 1 çalışma arkadaşınıza ihtiyacınız olacaktır.

Araçların kaza durumunda aracın tamirde yattığı süre boyunca bunu müşteriden tahsil etmek gibi merdivenaltı yöntemlere gitmek yerine kasko güvencesine başvurmanız hem siz hem müşteri için daha güvenli olacaktır.

Gelelim asıl konumuza. Rent a car işi hakkıyla yapıldığında size çok iyi paralar kazandırabilir. Bir aracın minimum kirasının şu an 2023 yılında 12-13 bin TL civarlarında olduğunu düşünürsek gayrimenkul gibi yatırım türleri bunun yakınından dahi geçemeyecektir. Müşterilerin hakkıyla tatmin edilmesi durumunda sizden düzenli kiralama yapacaklardır. Bu da ileriye dönük olarak filonuzu büyütmeniz için yardımcı olabilir. Daha fazla araç yüksek yönetim masrafıyla beraber çok daha falza kâr demektir. Heleki 10-20 araç sayısına çıktığınız vakit güvendiğiniz kurumsal firmalara uzun süreli kiralama yaparak kafanızın rahat olmasını sağlayabilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir