Kredi Kartı Limit Tahsil Edilememiştir Ne Demek?

Kredi kartı limit tahsisi esnasında önemli olan bankalarda bulunan kart sayısı değil, toplam kart limitidir. Bu limit gelirinize belirli bir oranda olmalıdır. Buna ek olarak bir diğer önemli husus ise aynı bankadaki kredili ürünlerdeki ödeme alışkanlığınız ve ödeme alışkanlıklarınızdır. Tüm bunlara bakarak bankanız size bir limit verecektir. Buna limit tahsisi denir.

Kredi kartı limit tahsis edilememiştir hatası ise çoğunlukla Ziraat Bankası kredi kartı başvurularında görülen bir hatadır. Banka nezdinde başvurduğunuz kadar limitin size sunulmasının o anda mümkün olmadığını ifade eder. Daha kısa bir ifade ile talebiniz reddedilmiştir. Her şey yolunda olsa bile banka gelirinizin belli bir katından fazla limiti size veremez. Bu yasal bir çerçeveyle çizilmiş kural olduğundan dolayı başka bir bankaya gitseniz de aynı şekilde sonuç verecektir.

Kredi notunuz ve ödeme alışkanlıklarınız iyi olmasına rağmen “limit tahsil edilememiştir” uyarısı alıyorsanız, en güzel çözüm banka şubenize giderek gelir beyanında bulunmanız ve kayıtlı gelirinizi artırmak olacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir