iyzico Api Bilgileri Bulunamadı Hatası Çözümü

iyzico hatalarının müşteri taraflı olanları hakkında bilgileri siz değerli okurlarımız ile paylaşmıştık. Bu makalemizde ise sağlayıcı taraflı yani iyzico sanal pos kullanan kişiler için api bilgileri bulunamadı hatası nasıl çözülür? Sizlere anlatacağız. Çoğunlukla WordPress Woocommerce altyapısı kullanan  ve iyzico eklentisi kurmaya çalışan e-ticaret sitelerinde bu hata alınmakla birlikte tamamen manuel olarak entegrasyon yapıyorsanız da bu kısa rehber probleminize çare olacaktır.

WordPress iyzico api bilgileri bulunanadı

WordPress altyapısını kullanıyorsanız, iyzico eklentisini kurmanız tek başına yeterli değildir. Aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip ediniz.

  • iyzico panelinize giriş yapınız,
  • Firma ayarları bölümüne gidiniz,
  • Burada yer alan güvenlik anahtarlarını not ediniz,
  • Eklentide bulunan ilgili alanlara api kullanıcı adı, şifre ve api anahtarlarını dikkatli ve doğru bir şekilde giriniz.

Problem tamamen çözülecektir.

Yine aynı şekilde başka bir e-ticaret altyapısına manuel bağlantı sağlıyorsanız. Sorgu yaptığınız alanda api anahtar bilgileri eksik ya da hatalıdır. Girdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna emin olunuz. Ardından hata çözülse bile öncelikle test ortamına giderek bir hata alınmadığına emin olunuz. Test ortamında yeterli test yapılmamış bir sanal pos ile canlıya çıkarsanız, müşterileriniz açısından can sıkıcı derecede hatalar almaya başlarsınız. Hem vakit hem de önemli derecede satış kaybetmiş olursunuz. Ayrıca bu türden hatalar müşterilerin güvenini de zedeleyebilmektedir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir