Kredi Kartı Statüsü Şifre Belirlemeye Uygun Değildir Ne Demek?

Bankaların kredi kartları bizim için artık vazgeçilmez bir konumda. Hal böyle olunca kart ile ilgili en ufak bir hata ve kartın kısa süreyle de olsa kullanılamaması büyük eksikliklere yol açabiliyor. Kayıp/çalıntı ya da sıfırdan kart başvurunuz onaylandığından dolayı elinize yeni kredi kartı geçtiğinde kredi kartı statüsü şifre belirlemeye uygun değildir hatası ile karşılaşmanız normaldir.

Bu garip hata kodunun anlamı, kartın henüz kullanıma açılmadığını göstermektedir. Problemden kurtulmak için banka şubesine giderek ya da kredi kartınızı ATM cihazına takarak ilk işlemi yapmanız. Bu sırada kartı kullanabilirsiniz. Çoğu bankada gelen yeni kredi kartı eski kart şifresiyle aynı şifrede gelmektedir. Bu sebepten yapacağınız ilk işlemde kullanacağınız şifre için müşteri hizmetlerinde vakit kaybetmenize gerek yok.

Özet olarak, daha çok İŞ Bankası kartlarında görülen bu problemin kökten çözülebilmesi için öncelikle kartın aktif hale getirilmesi gerekmektedir. İlk işlemin ardından kart aktif olacak ve yeni şifrenizi çok rahat bir şekikde belirleyebileceksiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir