Forum Sitesi Açmak Para Kazandırır mı?

İnternetten para kazanma serimize en çok merak edilen forum platformu açma işi ile devam ediyoruz. İnsanların tartıştığı, bilgi paylaştığı yüksek trafik alan bir forum sitesi açmak ne kadar para kazandırır? Bu iş göründüğü kadar kolay mı? Yazımız içerisinde nasıl açılır? Sorusuna cevap vermek yerine işlerin yolunda gittiğini düşünerek ne kadar para kazanabileceğinizden bahsetmeye çalışacağız.

Forum Sitesi Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

Her işte olduğu gibi bu konuda da biraz ucu açık bir soru olarak görüyoruz. Ancak ortalama bir forum sitesi açtığınızı varsayalım ve başlangıç sermayesini hesaplayalım. İnternet sitesi yatırımının en güzel tarafı verilen paranın hızlı bir şekilde kendini amorti edebilmesidir. Aşağıda en temel masraflarınızı sizler için listeledik.

  • Domain masrafı 250 TL civarında (eğer jenerik bir domain satın alırsanız, bu miktar binlerce lirayı bulabilir)
  • Sunucu masrafınız aylık 300 TL (genellikle ilk aşamada yıllık bir hosting yeterli olsa da gerek forum sistemlerinin ağır olması gerek reklamlarla hızlı bir şekilde üye kazandığınızı hesaplıyoruz)
  • Logo 2.000 TL

Evet, her şey harika görünüyor! 2.500-3.000 TL civarında bir masraf ile forum sitenizi Vbulletin altyapısı kullanarak kurdunuz. Ancak üye kazanmak için yapılan çalışmalar ve tanıtımlar için harcanan parayı hesaba katmadık. Minik bir başlangıç için tanıtımlar ile birlikte toplam 20.000 TL bir sermayenin yeterli olacağını öngörmekteyiz.

Forum Sitesi Açmak Zor mu?

Eğer daha önce websitesi kurulumu konularına aşina iseniz kurulum için başkasına bir ödeme yapmadan tamamen kendiniz işlerin üstesinden gelebilirsiniz. Zamanla büyüme yakaladıkça kategori moderatörlerine ihtiyacınız olacak. Bu çalışma arkadaşlarını yönetmek ve takip etmek sizi ilk başlarda bir miktar zorlayabilir. Fakat genel olarak baktığımızda forum sitesi açmak ve yönetmek kolaydır. Asıl zor olan nokta internet sitenize trafik ve aktif üye kazandırmak olacaktır. Bunun için üye olan aktif kişiler için minik hediyeler sunmanız mümkündür.

Forum Sitesi Nasıl Para Kazanır?

Başlangıçta trafik ve üye sayınız olmayacağı için bir gelir elde edemeyeceksiniz. Ancak üzerinden en az 5-6 ay süre geçtikten ve yaptığınız yatırımlar meyve vermeye başladığı anda para kazanmaya başlayabilirsiniz. Standart bir forum sitesinin gelirleri aşağıdakilerden oluşmaktadır.

  • Adsense reklam gelirleri,
  • Premium üyelikler,
  • Sabit konular ile forum içi reklamlar,
  • Bildirim reklamları

Aklınıza hemen buradan ne kadar kazanırım? Sorusunun geldiğini biliyoruz. Fakat bu miktar aylık 500 TL de olabilir 50 bin TL de. Bu, internet sitesi için harcadığınız emek ve aktif üye sayısına göre değişecektir. Şu güzel haberi verelim ki iyi bir forum sitesi sizleri ana iş kaynağı olarak geçindirecek kadar çok para kazandırabilmektedir. Sabırlı bir kişiliğe sahip olmanız gerekli. Eğer kısa yoldan, hızlıca para kazanacak bir iş arıyorsanız başka sektörlere yönelmenizi tavsiye ederiz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir