Kick Boks Para Kazandırır mı?

Para kazandırır mı serimize ilginç bir başlık ile devam ediyoruz. Sporları profesyonel olarak yapmak elbette sağlığınız açısından son derece faydalıdır. Ancak kick boks gibi bir sporu yapmak karın doyurur mu? Bu işe gençliğinizden itibaren kendinizi adamış olmanız gerekir. Bu denli disipline gerçekten hazır mısın?

Kick boks yapmanın kulağa hoş gelen tarafı sermaye gerektirmemesi gibi duruyor. Fakat bu noktada en büyük yatırımı kendinize yapmanız gerekecek. Her ay spor salonu ve antrenör masraflarınız, sıkı ve protein ağırlıklı bir beslenme planı gibi şeylere harcadığınız para bir hayli fazla olacaktır. Hele ki bu işten para kazanmayı hedefleyen müsabık bir sporcu için.

Açıkçası bu işte para kazanmak için sponsor bulmanız ve ödülleri yüksek olan çok yüksek seviyedeki maçlara çıkmanız gerekmektedir. Ortalama bir ilçe turnuvasına katılan, fazla iddaalı olmayan biri için kick boks para kazandırmaz. Aksine bu maçlara çıkmak için para harcamanız gerekir. İlginç gelse de zengin olmak ve geçinmek için güzel bir yatırım gibi durmuyor. Bu işi yapabilmek için geliri ikinci plana atarak tutkuyla çalışmanız gerekiyor.

Para kazanma kategorimizdeki en az para kazandıranlar listesine bu dövüş sporunu ekleyebiliriz. İşe yıllarını vermiş çoğu hoca ve müsabık sporcu yeteri kadar gelir elde edemediklerinden, sponsor bulamadıklarından bahsederler. Bu söylemler boşa değil. Eğer en sonuna kadar gitmeyecekseniz bu iş sizin için bir hobiden öteye gitmeyecektir. Haftada 3-4 gün katıldığınız antrenman sonucu girdiğiniz amatör bir maçtan kazanan olarak da çıksanız para kazanamazsınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir