ZBorsa Hisse Bakiyesi Yetersiz Hatası

Ziraat Borsa uygulamasında meydana gelen hata ve uyarıların hepsinde Finans Mania olarak sizlere bahsetmiştik. Bu makalemizde ise ZBorsa hisse bakiyesi yetersiz hatası çözümü hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağız. Borsa faaliyetlerine yeni başlayan yatırımcılar bunun bir aksilik olduğunu düşünerek bir hayli heyecanlanmaktadır. Aslına bakarsanız bu bir hata değil, Borsa kuralları gereği karşınıza çıkan bir uyarıdır. Bu noktada brüt takas uygulamasının ne olduğunu anlamamız gerekiyor. 

Brüt Takas Kapsamında Hisse Ne Demek?

Brüt takas uygulaması gereği alınan hisse senedi aynı gün içerisinde satılamaz ve üzerinden 1 gün geçmesi gerekir. Buna T+1 kuralı denir ki borsa yazılarımızın çoğunda tekrar tekrar bu konunun altını çizeceğiz. Aşağıda gördüğünüz ZBorsa hatası da buna işaret etmektedir.

Peki aynı gün içerisinde almadığımız bir hisse senedini satmaya çalışırken de hisse bakiyesi yetersiz uyarısı alıyorsak bu neye işaret eder?

  • Hisse senedi üzerinde çeşitli sebeplerden dolayı bloke olabilir,
  • Hisse senedinin alım satımı kısa bir süreyle ve manipülasyonları engellemek amacıyla durdurulmuş olabilir.

Bütün bu ihtimallere baktınız ve hiçbirini karşılamayan garip bir durumda hata alıyorsunuz. ZBorsa müşteri hizmetleri olan 0850 22 22 979 telefon numarasını arayarak detaylı bilgi edinmeniz mümkündür. Size özel atanan yatırım danışmanınız konuya hızlıca müdahale edecektir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir