Depremden Sonra Çimento Hisseleri Neden Yükseldi?

Hiç bilmeyenler dahil olmak üzere milyonlarca vatandaşımızı bilgilendirmeyi amaçlayan blog ve haber sitemizde gündem olan konular hakkında da bilgiler vermeye devam ediyoruz. Borsa İstanbul, depremin olduğu ilk gün kapanmadı ve işlem gören Konya Çimento, Oyak Çimento, Nuh Çimento, Akçansa Çimento, Göltaş Çimento, Afyon Çimento, Bursa Çimento, Niğde Beton, Çimbeton başta olmak üzere onlarca inşaat ve beton firmasına ait hisse senedi değerleri tavan yaptı. Bu yükseliş vatandaşlar tarafından “fırsatçılık” olarak görülüp, tepkiye neden olurken, çoğu insan da bu yükselişin sebebini merak etti.

Arz ve talep konusu borsa ve tüm finans konularının temelini oluşturmakta ve bu terimleri sık sık işlemeye devam edeceğiz. Depremde oluşan ağır yıkım sonucunda bölgede yeni ve kapsamlı bir yapılanma ihtiyacı duyulacağı çok açık olduğundan, burada yapılacak yeni inşaatlar için çimento ihtiyacı doğacaktır. Buradan basitçe anlayabileceğimiz üzere, ilgili şirketlerin de değerleri artacaktır. Bunu öngören borsa yatırımcılarının bir kısmı, bu hisselerden satın aldı.

Hisselerde oluşan yoğun talep sebebiyle de şirketlerin değerleri tavan yaptı. Bundan kısa bir süre sonra şirketlerin tahtaları işleme kapandı. Özetle sebep tamamen talep ve oluşan afet durumunun ileride bir yapılanmaya ihtiyaç duyacağıdır.

Tepkiler Büyük!

Sosyal medya başta olmak üzere birçok haber sitesi bu işlemlere büyük tepki gösterdi. “Fırsatçılık”, “Allah Belanızı Versin!” manşetleriyle gündeme oturan haberlerde bu yatırımcılara lanet okuyarak yazılarını bitirdiler. Elbette yaşanan felaket bizleri derinden bir üzüntü içine sokmaktadır. Ancak borsada işlem gören bir hissede beklenti içine girerek alım-satım işlemini yapmakta suç bu kişilerin midir? Yoksa sabah hiçbir şey yokmuş gibi işlem görmeye başlayan borsa ve hisselerde midir? Takdiri siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz ve diğer gündem haberleri için bizi takip etmenizi dileriz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir