Borsada Geri Alınan Payların Elden Çıkarılması Ne Demek?

Gördüğünüz başlık bir firma duyurusunda ya da haber başlığında karşınıza çıkmış olabilir. Çok karmaşık gibi görünse de geri alınan payların elden çıkarılması anlam olarak çok basittir. Bu makalemizde kısaca bunun ne anlama geldiğinden bahsedeceğiz.

Öncelikle konuyu ikiye bölelim ve payların geri alınmasından bahsedelim. Şirketler piyasaya sürdükleri hisseleri birçok farklı sebepten dolayı geri toplayabilir. Buna payların geri alınması denir. Elbette bu geri alım işlemi sonsuza kadar sürmek zorunda değildir. Bu noktada ise geri alınan payların elden çıkarılması aşaması devreye girer. Elden çıkarma demek, piyasaya geri hisse senetlerinin tamamının ya da bir kısmının satılması anlamına gelir.

Borsada işlem gören şirketler tüm faaliyetlerini şeffaf bir şekilde yatırımcılara duyurmak zorundadır. Bundan dolayı yapılan bu türden bir işlemi ve miktarını firmanın web sitesinde bulunan duyurular kısmından detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hisseyi olumlu/olumsuz etkilemesi ise alım-satım sebebine göre değişiklik göstermektedir. 

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir