ZBorsa Maliyet Hatası Çözümü

ZBorsa kullanıcıları şikayet sitelerine onlarca şikayetle birlikte maliyet hatası aldıklarını belirtmişler. Tamamen otomatize olmuş sistemlerde maliyetin hatalı bir şekilde hesaplanması mümkün değildir. Ziraat Bankası da tamamen kanunlara uygun bir sistem inşa ettiğinden dolayı böyle bir hata beklenmez. Sorunun çözümü için geldiğimiz yazıda yalnızca ZBorsa övgüsüyle karşılaştık demeyin! Önce gelin “ilk giren ilk çıkar” kuralından bahsedelim sizlere.

Bir X hissesini eğer iki farklı tarihte satın alma işlemi yaparsanız, satış yaptığınız anda ilk giren ilk çıkar kuralından dolayı ilk tarihte aldığınız hisse maliyetinden satış yapılmaktadır. Buna çoğunlukla dikkat etmeyen ZBorsa kullanıcıları maliyet hatası olduğunu düşünmektedirler.

Piyasanın dengesini korumak adına işlemlere kanunlar ve yönetmelikle kapsamında detaylı kurallar konulmuştur. Bu sebeptendir ki banka uygulamalarında hata ile karşılaşma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. Yine de emin olamıyorsanız ZBorsa müşteri hizmetleri olan 0850 222 29 79 Ziraat Yatırım hattını arayabilirsiniz. Yaptığınız işlemler müşteri temsilcisinin ekranında görüneceğinden dolayı hızlı bir şekilde destek almanız mümkün olacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir