POS Hata Kodu 12 Geçersiz İşlem Ne Demek?

Önceki makalelerimizde POS cihazlarında alabileceğiniz çeşitli hata kodlarından bahsetmiştik. Bu makalemizde ise hata kodu 12 hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağız. POS cihazınız hangi bankaya aitse o kartlara ait taksitlendirme açıktır ve bu çekimlerde bir problem olmayacaktır. Aynı zamanda bankanın anlaştığı diğer bankalar ile de taksit yapmaya izin verir. Bunun dışında işlemlerde ise “geçersiz işlem” hatası ile karşılaşırsınız.

POS hata kodu 12 demek, bankanın izin vermediği yani anlaşmalı olmadığı bir karta taksitlendirme yapmaya çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir. Bu noktada hata müşterinin kartında değildir. Elinizde müşteri kartına ait bir POS cihazı bulunuyorsa buradan tekrar denediğiniz zaman hata çözümü bulunmuş olacaktır. Aynı zamanda tek bir POS cihazına sahipseniz başka bankalara taksitlendirme tanımlanmamış olabilir. Bankanızın POS birimini arayarak diğer bankalara taksitlendirmeyi aktif ettirmeniz mümkün olacaktır.

Özet olarak, 12 red hatasında yapılacak şey kartı tek çekim ile mümkünse tekrar denemektir. Böylelikle sorun ortadan kalkacaktır. Bu şekilde işlem yapmanıza rağmen aynı veya başka bir hata alıyorsanız, yazı altına yorum olarak bırakırsanız sizin için çözümğ araştırarak hızlıca dönüş yapabiliriz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir