POS Cihazında Timeout Ne Demek?

Daha önce ele aldığımız konularda POS cihazında alınan tüm uyarı ve hatalardan çok detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Bu makalemizde ise POS cihazında timeout hatası hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Timeout kelime anlamı olarak zaman aşımı demektir. POS cihazlarında da bu durumdan dolayı uyarı alınır.

POS cihazında timeout demek, bankayla belirlenen süre içerisinde başarılı bir bağlantı kurulamadığı ya da bağlantının kesildiği anlamına gelir. Problem kaynağı sizin internet bağlantınız da olabilir. Aşağıda timeout sebeplerinin hepsini görebilirsiniz.

  • Banka sistemi cevap vermiyor,
  • POS internet sinyali almıyor,
  • Bağlantı kesildi.

Bu durumda gördüğünüz gibi internet bağlantınızın sağlıklı olduğuna emin olmalısınız. Ayrıca timeout uyarısı müşteri ile ilgili bir problem değildir. Müşterinin bankasıyla ilgili olabileceğinden başka bir bankaya ait kart denendiğinde olumlu sonuç alınabilir.

Bu durum genellikle çok kısa süreli yaşanmaktadır. Eğer vaktiniz varsa işlemi 10-15 dakika sonra tekrar denediğinizde işlemin başarılı bir şekilde sonuçlandığını göreceksiniz. Bu sebepten dolayı müşteri hizmetleri ile dakikalarca vakit kaybetmenize de gerek yoktur. 

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir