Kalan Toplam Taksit Tutarı Ne Demek?

Taksit ile ilgili karşınıza çıkabilecek tüm uyarı anlamlarından internet sitemizde daha önce bahsetmiştik. Bu makalemizde ise kalan toplam taksit tutarı anlamından bahsedeceğiz. Yazımızı olabildiğince açık ve detaylı anlatmamıza rağmen aklınıza takılan bir soru olursa yazı altına yorum olarak bırakmayı unutmayınız. Kredi kartınızın taksit imkanını ilk defa kullanıyor olabilirsiniz. Merak etmeyin bununla ilgili size kısa bir açıklama yapacağız.

Öncelikle kredi kartınızdan taksitli alışveriş yapabilmeniz için kartınızda tüm tutar kadar limit bulunması gerekir. Her ay bu limit kapalı kalır ve yalnızca taksit tutarı kadar limit düşer. Mobil uygulama ve ekstreniz üzerinde gördüğünüz kalan toplam taksit tutarı demek, taksit sayısını ve bölerek yaptığınız alışverişte toplam ne kadar borcunuz kaldığını ifade etmektedir. Bu şekilde taksitli alışverişinizi çok daha rahat bir şekilde takip etmeniz mümkün olacaktır.

Sonuç olarak, kredi kartı ekstreniz üzerinde bulunan her ibarenin anlamını bilmek finansal durumunuzun takibi açısından önem arz etmektedir. Yaptığınız alışverişi kaç takside böldüğünüz fark etmez, bankanıza ait mobil uygulama içerisindeki kredi kartlarım bölümünden taksitlerinizi takip etmeniz mümkündür. Çoğu kişi bunlara dikkat etmediğinden dolayı kartlarda borç batağına girmektedir. Bu konuda bilinçli bir şekilde hareket etmenizi öneririz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir