Gün Sonu Bitmeden Taksit Yapılamaz Ne Demek?

İnternet alışverişi yapmak için belirli bir saat genellikle yoktur. 7/24 alışveriş yapmanız mümkündür. Ancak bazı bankalar mutabakat denilen işlemlerin tamamlanabilmesi için günün belirli bir saatinde bazı işlemlerini kapatmaktadır. Gün sonu bitmeden taksit yapılamaz uyarısı da bununla ilgilidir. Bu uyarı yalnızca banka kaynaklı değildir. Örneğin İnternet Vergi Dairesi üzerinden gece işlem yapmaya çalıştığınızda da buna benzer bir uyarı alırsınız. Ancak aynı kartla başka siteden alışveriş yapmaya çalıştığınızda rahatlıkla alışverişinizi yapmanız mümkün olacaktır.

Gün sonu bitmeden taksit yapılamaz demek, bankanın gün sonu mutabakat işlemleri yaptığı ve o saate denk geldiğiniz için işlem yapamadığınız anlamına gelmektedir. Sorun sizden kaynaklanmadığı için yapabileceğiniz tek şey beklemektir. Hata çözümü için 1-2 saat sonra aynı işlemi tekrar denemelisiniz. Tekrar deneme yaptığınızda rahatlıkla alışveriş taksitlendirmesi yapabildiğinizi göreceksiniz.

Sonuç olarak, bankalar gün sonu işlemlerini genellikle günün aynı saatlerinde yapmaktadır. Bankanızın işlem saatini öğrenirseniz, bu saatte işlem yapmaktan kaçınabilirsiniz. Ayrıca ilk paragrafta belirttiğimiz gibi web sitesinde bulunan bir çalışma kaynaklı da sorun yaşayabilirsiniz. Teknik olarak bunun çözümü için müşteri hizmetlerini arayarak vakit kaybetmeyiniz. Sistemsel bir çalışma olduğundan dolayı arayarak çözebileceğiniz türden bir sorun değildir. Eğer buna benzer aklınıza takılan bir soru olursa yazı altına yorum olarak bırakmanız mümkündür.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir