Altın Zincirde 585 Ne Demek?

Altın zincir almadan önce makalemizi sonuna kadar okumanız, daha bilinçli alışveriş yapmanız açısından önemli olacaktır. Önceki makalelerimizde altında ayar konusundan bahsetmiştik. Bu makalemizde ise altın zincirde 585 ibaresinin ne anlama geldiğinden kısa bir şekilde bahsedeceğiz. İşçiliğe para vermek yerine hem yatırım değeri de olsun, böylelikle kaliteli bir altın sahibi olayım istiyorsanız milyem değeri sizin için çok şey ifade edecektir.

Altın zincirde 585 demek, içerisinde 14 ayar ve 585 milyem değerinde altın bulunduğunu ifade etmektedir. İçerisinde bulunan saf altın oranına göre bu değerler değişiklik gösterebilmektedir. İçerisinde %58,3 oranında altın bulundurur. Yani kısaca siz tamamen altın zincir aldığınızı zannederken ve bunu pahalılığıyla ispat etmeye çalışırken aslında neredeyse yarısı oranında altın olan bir kolye sahibi olmuş olacaksınız.

Bu şekilde ifade etmemiz 585 altın zincirlerin değersiz olduğu anlamına gelmez. Zaten tamamen saf değerde altınlar yapısı gereği işçiliğe pek müsade etmediğinden dolayı çoğunlukla düşük ayarlar kullanılır. Bu zincir kolyeyi tekrar satmak istediğiniz vakit içerisinde bulunan altın değerine bakılır. Bu sebepten dolayı piyasa araştırması esnasında fiyatları karşılaştıtırken dikkatli olmalı ve milyem değerinin benzer olmasına dikkat etmelidir. Böylelikle daha az maliyetle daha değerli bir altın zincire sahip olabilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir