Kredi Kartı Limitinizde Kısıt Bulunmaktadır Ne Demek?

Kredi kartları ve bankalar ile ilgili uyarıları detaylı bir şekilde açıklamaya devam ediyoruz. Finans Mania takipçileri iyi bilir ki kart borcunu zamanında ödemek, başta kredi notunuzun yükselmesi açısından ve kredi kartı limitinizde kısıt bulunmaması için önemlidir. 3 ay boyunca kredi kartı borcunuz için asgari tutardan düşük ödeme yaparsanız;

  • Kredi kartı limitinizde kısıt bulunmaktadır uyarısı alırsınız,
  • Kartınız nakit çekimine tamamen kapatılır,
  • Kartınızın tekrar açılabilmesi için artık asgari tutarı değil dönem borcunun tamamını ödemeniz gerekecektir.

İşte tam da bu noktada kart sahiplerinin şikayet sitelerine yazdığı bir konu var. Kart kısıtı ödeme yapmama rağmen kalkmadı şikayetleri. Kartınız böyle bir duruma girdikten sonra ödeme yaptığınız takdirde 1 iş günü sonra açılmaktadır. İŞ Bankası, Ziraat, Garanti BBVA, Finansbank gibi çoğu banka bu uygulama mantığı ile çalışmaktadırlar. Dahası başınıza gelebilecek kötü bir durum daha var! Kartınız tamamen kullanıma kapatılabilir. Banka size borcu ödediğiniz takdirde kartı açacağına dair bir söz vermez. Her zaman bunun bilincinde olarak hareket ediniz ve karta yatırdığınız parayı tekrar kullanma ümidine hemen girmeyiniz. Bazı durumlarda ise aktif kartınız devam etse de aynı banka ve başka kredi kuruluşlarından kart almaya çalıştığınız vakit sizin için problem olacaktır.

Kredi kartının asgarisini ödemek iyi bir not için yeterli olmasa da işlem kısıtı yememek için en azından her ay düzenli olarak asgari ödeme tutarı ödenmelidir. Son ödeme tarihi geçtikten sonra o aya ait ekstre borcunun isterse hepsini ödeyin, hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Bu gibi riskli durumlara girmemek için iyi bir hesaplama ile ekstre kesim tarihini size uygun bir tarih aralığına çekmeniz mümkündür.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir