İşCep Aktif Olarak Konumunuzu Kullanıyor Ne Demek?

İster Android ister ios yazılımı olan mobil cihaz kullanıyor olun, bankacılık işlemlerinde İŞ Bankası müşterisiyseniz sizlere çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Hal böyle olunca mobil uygulama içerisindeki en ufak uyarı bile müşterilerin kafasında merak uyandırıyor. Oyun gibi fazla önemsenmeyen uygulamalarda fazla araştırma yapılmasa da konu para olunca her bir adıma dikkat ediliyor. Konum servisleri ile ilgili bir uyarı; “aktif olarak konumunuz kullanılıyor!” ne anlama geliyor gelin sizlerle kısaca bakalım ve öğrenelim.

İŞCep Konum Servislerini Neden Kullanır?

Banka uygulamasında sizlere en yakın ATM sunulduğundan dolayı konum servisi kullanım izni gerekmektedir. Bunun yanında QR Kod ile para yatırma-çekme işlemlerinde güvenlik sebebiyle bu servislerin kullanılması gereklidir. Uygulama anlık olarak konumunuzu sisteme kaydeder. Eğer bu gibi işlemleri kullanmıyorsanız, uygulamaya ait konum iznini tamamen kapatsanız da diğer tüm işlemleri rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

İşte aktif olarak konumunuz kullanılıyor demek de tam olarak bu anlama geliyor. Uygulamada yukarıda saydığımız ya da benzeri işlemleri yapıyor iseniz, anlık konumunuzun alındığını sizlere bilgi vermektedir. Burada amaç sizinle ilgili özel olan bir veriyi işlediklerini açıkça belirterek farkında olmanızı sağlamaktadır. Yalnızca bu bankada değil, birçok banka uygulaması konum erişimine ihtiyaç duymaktadır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir