Taksit Tablosu İçin Geçersiz Değer Ne Demek?

Banka ve taksit uygulamalarında müşteri tarafında detaylı bilgiler vermiştik. Bu makalemizde ise sizler için taksit tablosu için geçersiz değer hatası hakkında konuşacağız. Bu daha çok yazılımcıların entegrasyon yaparken yaşadığı bir hatadır. Kartlara taksit yapabilmek için yazdığınız kodun tamamen doğru olduğuna emin olsanız da hata almaya devam edebilirsiniz. Burada büyük ihtimalle tanım eksikliği vardır.

Taksit tablosu için geçersiz değer demek, taksitler banka tarafından tanımlanmamış demektir. Öncelikle entegrasyonda “installment” uygulayabilmeniz için bankanın taksitlere komisyon oranlarını tanımlamış olması gereklidir. Bankanın entegrasyon birimini arayarak bu konuda detaylı bilgi almanız mümkündür. Böylelikle kodunuz kusursuz olarak çalışacaktır.

Bu aşamadan sonra farklı test kartları denemek suretiyle taksit yapmaya çalışınız. Nadiren de olsa bir bankaya kusursuz bir şekilde taksit uygulanırken, diğer bir banka kredi kartına taksit yapılmaya çalışıldığı anda hata alınabilmektedir. Api bağlantıları kusursuz olduğu takdirde burada da yine banka tanımlamalarının boş olduğu hatası aranmalıdır. Çözüme ulaşabilmek için tüm taksit değerlerinin tabloda boş olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca taksit komisyonunun kimin tarafına yansıtılacağı da belirtilmelidir. Böylelikle hata tamamen ortadan kalkacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir