Kredi Kartı Dönem Alacağınız Ne Demek?

Kredi kartları ve bankalar ile ilgili binlerce yeni makalede merak edilen, internette başka hiçbir yerde bulamayacağınız ilginç başlıklar ile devam ediyoruz. Böylesine alt başlıkları seçmemizin ise bir sebebi var. İnternet tamamen bilgi çöplüğüne dönmüş durumda. Aynı bilgileri kavurup kavurup vermek yerine, Finans Mania olarak sizlere yeni bilgiler sunma peşindeyiz. Bugünkü konumuz ise kredi kartı dönem alacağınız. Bu ibareyi muhtemelen kredi kartı ekstrenizde gördünüz ve hesabınıza yatacak bir tutar olup olmadığını merak ediyorsunuz. Aslına bakarsanız bu türden birşey sayılmasa da olumlu olarak görülebilir.

Kredi kartı dönem alacağı demek, kart borcunda yapılan taksitlerde veya ötelenen yapılandırma parçalarındaki paranın erkenden ödendiğini ifade etmektedir. Alacak kısmındaki para taksit taksit hesabınızdan kesilerek borç tamamen kapatılacaktır. Yani düz mantık ile bu hanede yazan paranın hesabınıza nakit olarak yansıyacağını düşünmemelisiniz. Yapılması gereken şey sadece beklemek.

Başlangıçta bu hareketi olumlu olarak görmemizin de bir sebebi var. Zamanında ya da erken kapatılan ödemeler, çoğunlukla banka nezdinde olumlu bir nottur. Hatta rahatlıkla söylenilebilir ki başka bankalardan sonraki bie tarihte çekmek istediğiniz kredi için de olumlu etkide bulunabilir. Erken ödeme ve kredi notu tartışılmaya devam etse de en azından olumsuz bir etkisinin olmadığını biliyoruz. Bu suretle dönem ekstre alacak miktarı bulunduğu için hiç dert etmenize gerek yok.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir