Hisse Senedi Nemalandırma İçin Likit Fon Satışı Ne Demek?

Hisse senediniz durduğu yerde de ekstra getiri sağlayabilir. Öncelikle kavramları rahatça anlayabilmemiz açısından “hisse senedi nemalandırma” ve “likit fon satışı” tabirlerini ayrı ayrı anlayalım. Basit bir örnek ile başlayalım. Bankanızda duran parayı günlük faize yatırmanız mümkündür. Böylelikle hem parayı rahatlıkla kullanabilir, hem de durduğu yerde değer kaybetmesini bir miktar önleyebilirsiniz. İşte buna nemalandırma denir.

Nemalandırma, faydalandırma kelimesine benzer şekillerde kullanılabilir. Hisse senedi nemalandırma ise hisse senedi değeri kadar para üzerinden bir faiz getirisi elde etmeniz anlamına gelir. Böylelikle iki kere kazanmış olabilirsiniz.

Likit fonlar ise B tipi yatırım fonu olarak da bilinir. Bunlar genellikle hazine tarafından ihraç edilen tahvil ve bonoları kapsar. Diğer A tipi fon tipine göre daha güvenilir olduğu için, yalnızca enflasyona karşı parasını korumak isteyen yatırımcılar için mantıklı olacaktır. Bu tip fonların nakite çevrilmesi de çok kolaydır.

İki kavramı özet olarak ayrı ayrı anladığımıza göre asıl sorumuza gelelim. Hisse senedi nemalandırma için likit fon satışı, ilgili hissenin karına olacak şekilde bu çevrilen likit fonların satışının yapılması anlamına gelir. Olumlu bir işlem olup olmadığı içinde bulunulan duruma göre değişkenlik göstermektedir. Durum hakkında lisanslı yatırım danışmanınıza başvurduğunuz takdirde çok daha etkili ve net bilgi alabilirsiniz. Ancak yine de aklınıza takılan soru olursa yazı altına yorum bırakmayı unutmayınız. Yorumlar günlük olarak okunur ve cevap verilir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir