Hisse Senedi Durum Borsada Ne Demek?

Önceki borsa makalelerimizde borsa ile ilgili detay kavramlardan bahsetmiştik. Bu seri ilgi gördüğünden dolayı devam etmeye karar verdik. Elbette zaman içerisinde genel kategorilerde çok uzun makaleleri sizlere sunacağız. Bu sebepten dolayı Finans Mania sitemizi takipte kalmanızı ve bu başlıktaki soru gibi sorularınız varsa yazı altına yorum olarak bırakmanızı rica ederiz. Vakit kaybetmeden konumuza geçelim öyleyse. Hisse senedi durum borsada ilginç bir terim gibi duruyor. Aslında anlamı gayet basit!

Hisse senedi durum borsada demek, verdiğiniz emirin gerçekleştiğiniz ve elinizdeki senedin borsada aktif bir şekilde işlem gördüğünü ifade etmektedir. Başka bir deyişle yapmak istediğiniz işlem başarıyla gerçekleşmiştir. Bunun teyidini yapmak için aracı kurumunuzun ya da bankanızın mobil uygulamasından yatırım menüsüne girdikten sonra listelenen alanda işlem gören tüm hisselerinizi görebilirsiniz.

Bazıları bu şekilde ibare geçerken diğer emirleriniz bekliyor ibaresini görmenizin sebebi ise büyük ihtimalle işlem saatleri dışında alım yapmış olmanızdan kaynaklanmaktadır. Borsa açıldığında emriniz iletilerek işleme konulur. Satış yaptığınızda ise belirli bir süre sonra hesabınıza para yansıyacağından dolayı durum borsada statüsünde kalabilir. Endişelenmeyin, bankanız parayı hesabınıza yatıracaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir