Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Talepleri Ne Demek?

Şirketler borsaya açıldıklarında, her zaman tüm şirketi işleme sokmazlar. KAP’a bildirilen oranda hissei onaylanır ve işlem görmeye başlar. Bu andan itibaren yapılan hisse alım satımları piyasada aktif olarak değerlenmeye başlar. İşte bu makalemizde bu adımdan sonra yapılabilecek işlem gören tipe dönüşüm kavramından kısaca bahsedeceğiz ve işlem gören tipe dönüşüm talepleri ne anlama gelir sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

İlk başta bahsettiğimiz firmayı hatırlayın. Paylarının bir kısmı borsada işlem görmeye başlamamıştı. İşte bu hisseler de şirketin sonradan başvuru yapmasıyla birlikte bir kısmı ya da hepsi borsada işlem görmeye başlayabilir. Buna da işlem gören tipe dönüşüm denir. Diğer açıdan baktığımızda işlem gören tipe dönüşüm daha fazla hissenin oyuna girmesi ve böylelikle arzın artması anlamına gelmektedir. Peki ya işlem gören tipe dönüşüm talebi ne olabilir?

Şirket ilk halka arz edildiğinde talep toplama olur. Böylelikle hisseye sahip olmak isteyen kişiler ön talepte bulunurlar. İşlem gören tipe dönüşüm talepleri de tıpkı buna benzer şekilde olmaktadır. Onaydan geçtikten sonra ve piyasada işlem görmeyen payların oyuna sürülmesinden önce, bu hisseler için talep toplanır.

Özetleyecek olursak, terim son derece açık ve basittir. Şirketin piyasaya giren payları için ön talepleri ifade eder. Yine de konu hakkında sorunuz var ise yazı altına yorum olarak bırakınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir