Döviz Gelirleri Beyan Formu Devredilen Gelirler Ne Demek?

Ülkemizde gerçek kişiler döviz kredisi kullanamaz. Türk parasının kıymetini korumak için belirli kanun maddelerince çerçevelenmiş hükümler mevcuttur. İhracat yapmak suretiyle döviz geliri elde edilen firmalar ise “döviz gelirleri beyan formu” doldurmak mecburiyetindedir. Bu noktada bazılarının kafasına takılan soru “devredilen gelirler” bölümünün ne anlama geldiğidir.

Güncel gelirinizi beyan etmeniz gerektiği gibi geçen yıllardan gelen döviz bakiyenizi de bildirmeniz gerekmektedir. Bu sebepten dolayı döviz gelirleri beyan formu devredilen gelirler demek, işte bu geçen yıllardan gelen tüm döviz gelirlerini işaret eder. Aşağıda forma bir örnek görmeniz mümkündür.

Döviz gelirleri beyan formu örneği

Özet olarak, bu form yasal bir zorunluluk olduğundan dolayı doğru bir şekilde doldurulması da son derece önemlidir. Eğer konu hakkında kafanıza takılan soru var ise tahmini olarak işlem yapmak yerine, mali müşavir desteği almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Aksi takdirde formunuz geçersiz olabilir ve bir ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yine aynı şekilde devredilen döviz bakiyesi hesaplama için şirketinizfeki ön muhasebe personeli sorumludur. Eğer kadronuzda böyle bir pozisyon yok ise yine muhasebeciniz bu konuda bilançolarınızı inceleyerek sizlere destek olabilir.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir