Döviz Cinsinden Maliyet İçeren Eser Sözleşmesi Ne Demek?

Önceki makalelerimizde siz değerli okurlarımız ile döviz ile ilgili sözleşmelerde bulunan ilginç terim ve tabirlerden bahsetmiştik. Bugün kaleme alacağımız kısa yazıda ise döviz cinsinden maliyet içeren eser sözleşmesi anlamı hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Eğer sözleşme hukuku alanına aşina değilseniz, konu sizlere yabancı gelebilir. Bu sebepten dolayı her bir söz öbeğini ayrı ayrı inceleyelim. Öncelikle satım sözleşmesi ve eser sözleşmeleri farklıdır. Eser sözleşmesi olarak geçmesinin sebebi emeğin ön planda olmasıdır. Buna inşaat sözleşmeleri örnek gösterilebilir.

Maliyet içeren eser sözleşmesinde yapılan iş içerisindeki maliyetler tek tek açıklanır. Burada döviz cinsinden bir maliyet varsa bu şekilde belirtilmekle birlikte, bunun özel bir tabir olarak ayrı anılmasının sebebi kanun maddelerince detaylı olarak döviz cinsinden maliyet içeren eser sözleşmesi şartlarının belirtilmiş olmasıdır.

Kısaca, sözleşmenin içerisinde döviz cinsinden bir maliyet bulunuyorsa bu isim verilmektedir ve hükümleri ayrıdır. Konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’in güncel hali detaylı olarak incelendikten sonra sözleşme hazırlanmalıdır. Biliyorsunuz ki sözleşmeler kanuna aykırı olamaz. Bu sebepten dolayı geçerli bir sözleşme için yasalara uygun maddeler barındırılmalıdır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir