Mavi Kurdeleli Altın Ne Demek?

İnternet üzerinde en çok arama yapılan terimler üzerine araştırma yaptığımızda “mavi kurdeleli altın” terimini de gördük. Bununla ilgili detaylı bir araştırma yapmaya başladığımızda ise yalnızca rüya ile ilgili tabirler karşımıza çıktı. Buradan da anlıyoruz ki altına mavi kurdele takılmasının tek bir anlamı var. Özellikle mavi kurdeleli altın şeklinde bir tür bulunmuyor. Her altına bu kurdeleyi takabilirsiniz.

Mavi kurdeleli altın demek, erkek bebeklere takılan altını ifade etmektedir. Gelinde ise mavi kuşak ikinci evliliği sembolize ettiğinden dolayı aklınıza ikinci evliliğini yapan gelinler için altın üzerine mavi kurdele takmak gibi bir fikir gelebilir. Ancak bu hoş bir düşünce olmayacaktır. Buradan da anlıyoruz ki bunu yalnızca erkek bebekler için kullanmalısınız.

Kurdele renkleri aynı zamanda farkındalık oluşturmak için kullanılıyor. Aynı zamanda bebekler için hazırlanan hediyelerde pembe ve mavi renk gibi cinsiyete göre renk oluşturulması bir yandan cinsiyetçi olması sebebiyle tartışma konusu olmaya başladı. Eğer böyle bir hassasiyetiniz varsa renkli bir kurdele yerine uğur böceği, kalp gibi tatlı semboller kullanarak da hediye vermeniz mümkündür. Bebeğe alınan altın sizin maddi durumunuza göre değişiklik gösterebilir. Bebeğe tam altın alınır, çeyrek altın alınır gibi bir düşünce bu sebepten dolayı yanlış olacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir