VEG Değişken Döviz Ne Demek?

Döviz yatırımı yapmak istiyorsanız, yalnızca döviz bürosuna giderek ya da bankanızın mobil uygulamasına tıklayarak dolar gibi belirli bir döviz cinsini almak zorunda değilsiniz! Emeklilik ve yatırım fonları tıpkı tahvil yatırım yaptıkları gibi portföylerinde döviz cinsleri de bulundurmaktadır. VEG fonu Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş’nin oluşturduğu bir fondur. Değişken kelimesi fonlarda yatırım araçlarının getirisine göre değişiklik göstermesini ifade etmektedir.

Değişken döviz demek, aynı şekilde portföy içerisinde bulunan döviz cinslerinin de belirli aralıklarla ya da bir fırsat görüldüğü anda değişmesini ifade eder. Bu türden bir fon için yatırım yaptığınızda endişelenmeye ya da döviz hareketliliğini takip etmeye gerek kalmamış olur. Fon yöneticileri sizin yerinize en uygun (Dolar, Euro..) gibi bir döviz cinsini sepetlerinde tutarlar. En çok getirisi olan tür ise sürekli olarak hesaplanır ve piyasa gözlemlenir.

Özet olarak, değişken döviz demek sizin yatırımınızda bir değişiklik anlamına gelmez. Yalnızca satın aldığınız fon içerisindeki döviz cinsleri farklılık gösterebilir. Bu şekilde bir yatırım yapmadan önce lisanslı uzmanlara danışınız ve kendi riskinizi aldığınızı unutmayınız.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir