Yapı Kredi Karta Hesap Bağlamak Ne Demek?

Yeni bir kredi kartı aldınız ve web üzerinde ya da mobilde karta hesap bağlama seçeneğini görünce kafanız karıştı. Evet, işte bu yazıda sizlere Yapı Kredi Mobil uygulamasında karta hesap bağlamak ne demek? Sorusuna cevap vereceğiz.

Kredi kartlarının borçlarını düzenli ödemek her zaman için kârlıdır. Kredi notunuz yükselir, banka nezdinde iyi bir itibarınız olur. Tabi eski zamanlardaki gibi banka şubesine giderek para yatırma devri bitti. İster otomatik ödeme talimatı vererek ister manuel olarak hesaptan ödeme yapabilirsiniz. Peki birden fazla banka hesabınız varsa ne olacak? Bu noktada karta hesap bağlama ayarı devreye giriyor. Kart ayarları menüsü içerisinden kartınızla bir hesabınızı ilişkilendirebilirsiniz. Böylelikle karta ödeme yaparken hızlıca bu hesabı kullanabilirsiniz. Ayrıca kart ödemesinde gecikme olduğunda da otomatik olarak bu hesaptan çekim yapacaktır.

Yapı Kredi TL Card Hesap Bağlama Nedir?

Yalnızca kredi kartını değil, banka kartınızı da istediğiniz bir hesaba bağlamanız mümkündür. Böylelikle alışveriş yaptığınızda kartınızda otomatik olarak hangi hesaptan çekim yapılacağı bellidir. Bu sebeplerden dolayı aktif olarak müsait olan ve birikim hesabı vs. niteliğinde kullanmadığınız bir mevduat hesabını bağlamanız daha mantıklı olacaktır. Bu işlem bir defaya mahsus değildir. İstediğiniz anda mobil uygulama ayarlarından tekrar değiştirebilirsiniz. Ancak tek seferlik ihtiyaçlarınızda diğer hesabınızdan kartın bağlı bulunduğu hesaba virman (hesaplararası transfer) yapmanız daha mantıklı bir yol olacaktır.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir